Standard side

VOKAL – sørstatsgospel på engelsk og norsk

Sanggruppen Vokal består av fire lyngdøler og en listamann, som alle har til felles at de liker å synge og har en forkjærlighet for sørstatsgospel-musikken – her til lands ofte kjent som Gaither-stilen. Kvintetten henter sin inspirasjon fra Gaither Vocal Band og andre mannsgrupper som har denne særegne gospelmusikken som spesialitet. Men Vokal synger ikke bare på engelsk, gruppen har også låter med både norsk og svensk tekst på repertoaret. Felles for sangene de synger er at de har et klart evangelisk innhold og iørefallende melodier som fremføres i fir- og femstemte vokalharmonier.

Vokal startet opp høsten 2004 med utspring fra Lyngdal Misjonsmenighet. Besetningen bestod da av Henning Persson, Roy Salvesen, Odd Kjell Skjørli og Svein Herdal. Det første halvannet året hadde gruppen med seg forskjellige pianister. Våren 2006 sluttet Svein Morten Havaas fra Lista, med tilhørighet i Farsund Misjonsmenighet, seg til gruppen. Han bidrar nå både med pianospill og sang i mannskvintetten.

Gruppen har foruten å synge på møter i sine to hjemmemenigheter i Lyngdal og Farsund også deltatt med sang på en rekke møteaksjoner, møter og arrangementer i distriktet – i tillegg til egne konserter. Vokal har fått en fin inngang i det etablerte Gaither-miljøet, og har blant annet holdt egen konsert hos Finsland Gaither Klubb, som er flaggskipet innen sjangeren på Sørlandet.

Blant høydepunktene til Vokal så langt kan nevnes konserter med Gaither-duoene Woody & Vonnie Wright, Reggie & Lady Love Smith og ikke minst konsert sammen med den kanskje aller mest kjente Gaither-vokalisten, Lynda Randle. Henne har de delt scene med både i Filadelfiakirken i Vennesla i 2008, på en stor svensk Homecomingfestival i Jönköping i Sverige i august 2011 og i KVS-hallen i Lyngdal et par uker senere. På festivalen i Sverige deltok for øvrig kjente Gaither-artister som Marshall Hall, Karen Peck & New River og The Collingsworth Family.

I februar i 2010 deltok Vokal på Gaither-stevnet «Singin’ in the City» i IMI-Kirken i Stavanger foran flere hundre mennesker sammen med blant annet Gaither-gruppene Talley Trio og Reggie & Lady Love Smith.

Samme arrangement var vi tilbake på i mars 2013 – denne gangen i Fredheim Arena i Sandnes. I tillegg til Vokal var amerikanske Charlotte Ritchie – også hun kjent fra Gaithers mange innspillinger – blant trekkplastrene der.

De siste to årene har vi også utviklet vår egen lille "musikkfestival". Bak låven-gospel har vært en suksess både i 2015 og 2016. Det er en konsert som vi holder bak låven - bokstavelig talt - til vår nestor Svein Herdal i Herdal, Lyngdal.

Vokal er registrert som egen organisasjon i Brønnøysundregistrene – som forening/ lag/ innretning. Vårt organisasjonsnummer er 992 373 784. Registrert stiftelsesdato er 27. april 2008.

I tillegg til denne hjemmesiden har vi også egen side på Facebook. Den finner du på https://www.facebook.com/GospelgruppenVokal

Følg oss også på Instagram på https://www.instagram.com/gospelgruppenvokal/

| Svar

Nyeste kommentarer

05.01 | 20:17

Hyggelig å høre at du syns det, Tore. Vi er enig. Moro med så masse folk. Og flott stemning i salen, rundt juletreet og ved kakebordet. :)

Hilsen oss i Vokal

04.01 | 19:09

Det ble en flott kveld på Finsland bedehus.

03.04 | 22:51

Vi er enige i at pappa'n din er flott, Hannah. Ekstra flott er han når han har den flotte beltespenna godt synlig. Det hadde ikke på dette bildet.

03.04 | 22:49

Takk for hyggelig komplement, Hanna!